Anders Doksæter Sivle

Forsker, fagansvarlig, Meteorologisk institutt

Anders Doksæter Sivle har skrevet 163 artikler

Nylig aktivitet

 1. yr: oppdaterte bilde 2. april 2024
 2. yr: publiserte bilde 2. april 2024
 3. fjellbølger: godkjente et endringsforslag 11. mars 2024
 4. sirkulasjon - meteorologi, oseanografi: godkjente et endringsforslag 4. mars 2024
All aktivitet

Fagansvarlig for 10 kategorier:

 1. Atmosfæren 1
 2. Ekstremvær og stormer 7
 3. Lyn og torden 1
 4. Optiske fenomener 3
 5. Skyer og nedbør 79
 6. Temperatur og fuktighet 26
 7. Varslingsområder 1
 8. Vær 171
 9. Værtegn 0
 10. Værvarsling 75

Biografi

Anders Doksæter Sivle (f. 1979) er utdannet med mastergrad i meteorologi (2005) og doktorgrad i naturfagdidaktikk (2016) fra Universitetet i Bergen, samt praktisk-pedagogisk utdanning fra Universitet for miljø- og biovitenskap (2011), og jobber som meteorolog og forsker ved Meteorologisk institutt. Publikasjoner Mastergradsoppgave

Tittel på mastergradsoppgaven er "Svingninger i klimaet i perioden 1910 til 2004: Hvilken innvirkning en global klimaendring har på lokalt klima og på tidspunktet for start på våren og vekstsesongen".

Doktorgradsavhandling

Tittel på doktorgradsavhandlingen er "Oh no, it's raining! A study of how information in online weather reports is interpreted, integrated, and used in everyday decision-making by laypeople".

Fagtidsskrift og bøker

Har også vært medforfatter på en artikkel som tar for seg samme tema som mastergradsoppgaven. Artikkelen "Regional trends for bud burst and flowering of woody plants in Norway as related to climate change" er publisert i International Journal of Biometeorology (2008).

Et annet interessant tema er folks bruk og tolkning av værvarsler. Dette studeres i doktorgraden og er publisert i artiklene "How do laypeople evaluate the degree of certainty in a weather report? A case study of the use of the web service yr.no" (Weather, Climate, and Society, 2014), og "Use of online weather information in everyday decision-making by laypeople and implications for communication of weather information" (Meteorological Applications, 2016).

I tillegg til vitenskapelig arbeid er det viktig å nå frem til barn og unge med fagstoff. Barneboka "Kappflygning i all slags vær" er utgitt hos Gyldendal (2011).

Relevant yrkeserfaring Værvarsling

Arbeider som seniorforsker ved Meteorologisk institutt. Har fra 2006 gjort tjeneste som statsmeteorolog ved regionkontorene til Meteorologisk institutt i Tromsø (Værvarslinga for Nord-Norge), i Oslo (Værvarslingen i Oslo), og i Bergen (Vêrvarslinga på Vestlandet). Har siden 2017 vært leder for værtjenesten Yr ved Meteorologisk institutt.

Værobservering

Har fra 2001 jobbet som meteorologifullmektig ved Vêrvarslinga på Vestlandet ved siden av studiene, og tilbrakte sommersesongen 2005 som meteorologifullmektig og radiosondeleder på Bjørnøya.

Kontakt

anders.sivle@met.no

https://twitter.com/AndersSivle

https://www.instagram.com/anderssivle/