Roar Lie

fagansvarlig

Roar Lie har skrevet 14 artikler

Nylig aktivitet

  1. cru: oppdaterte bilde 8. april 2024
  2. assemblage - vinterminologi: godkjente et endringsforslag 21. desember 2023
  3. AVA: oppdatert 8. desember 2023
  4. assemblage - vinterminologi: oppdatert 7. desember 2023
All aktivitet

Fagansvarlig for 2 kategorier:

  1. Vinifikasjon 18
  2. Vinterminologi 80

Biografi

Roar Lie har sommelier utdannelse fra nordens største utdanningsinstitusjon innen faget, Vinkällan i Stockholm. Er medlem i Norsk vinkelnerforening. Han har studier ved UC Davis, University of California at Davis, et av verdens mest kjente og anerkjente vinuniversiteter, innen vitikultur og vinifikasjon med tittel Certified Winemaker med toppkarakter Grade A – Excellent og Commendation (anbefaling) fra undervisningssekretariatet. Gjennomførte et forskningsprosjekt i vingårddesign ved UC Davis.

Kurs i vinevaluering fra Coursera/UC Davis: Wine Tasting – Sensory Techniques for Wine Analysis. California Wine Institute Certificate med et spesialstudium innen viner fra California inklusivt vinevaluering og sensorisk analyse.

Han har spesialisert seg innen portugisiske viner med Wines of Portugal Academy Diploma Course. Stor interesse for vinkjemi med Wine Chemistry Certificate fra Scandinavian Wine Academy.

Han har gått gradene innen WSET-systemet: WSET 2 Intermediate – With Distinction. WSET 3 Advanced – With Merit. WSET 4 Diploma – Første eksamen 'Wine Production' with Distinction. Alle forelesninger er fullført. Noen eksamener gjenstår i Diploma.

Er for tiden studerende med Master Level Study innen viner fra Champagne og spesialist- utdannelsen 'Certified Specialist of Wine' fra Society of Wine Educators. Gjenomført flere utdannelsesveier innen mat og vin i kombinasjon: Altia Academy, Stockholm: 'Combining Wine and Food',

The Swedish Restaurant Academy – Restaurangakademien, Stockholm: 'Mat och vin'.

Kulinarisk Akademi, Oslo: 'Mat og vin i kombinasjon'.