Jan Thorsnæs

Jan Thorsnæs har skrevet 15 artikler

Nylig aktivitet

  1. Belarus’ historie: kommentert 7. februar 2024
  2. Vakhan: kommentert 19. januar 2024
  3. Belarus’ historie: kommentert 6. august 2023
All aktivitet

Biografi

Utdanningsbakgrunn

  • Lektor medd opprykk, Cand.Merc og siviløkonom fra Århus Universitet i 1997, med bl.a. fordypning i strategi, innovasjonsledelse, samfunnsøkonomiske forutsigelser og økonomisk vekst, energiøkonomi og bærekraft.
  • Øst-Europeiske og russisk språk- og områdestudier ved Universitetet i Oslo. Fordypning i bl.a. sammenlignende analyse av politisk og økonomisk utvikling i de de tidligere Sovjetrepublikkene fra 1989 og fremover. Karakteristika, bakgrunn og konsekvenser av stagnasjonsperioden fra 1964 til peresttoika med vekt på innenriks- & utenrikspolitiske forhold og nasjonalitetenes rolle.
  • Øst-Asia områdestudier. Kinesisk samfunn, politikk og samfunn og nordkoreansk politikk, ideologi og samfunn, med fokus på relasjoner mellom Nord-Korea, Kina, Sovjetunionen/Russland og Øst-Europa.
  • Britiske og amerikanske områdestudier ved Universitetet i Oslo og Handelshøyskolen BI, med bl.a. fordypning i det britiske parlamentariske system, britisk politikk, den industrielle revolusjon og amerikansk historie og samfunn. Fordypning i "The long 1960s" fra 1954-1974.
  • Videreutdanning i arbeids- og organisasjonspsykologi ved Århus Universitet og entreprenørskap og innovasjon ved Universitetet i Oslo.
  • Lektor med opprykk. PPU fra Universitetet i Sør-Østnorge og undervisningserfaring i bl.a. samfunns- & næringslivsøkonomi, markesføring, entreprenørskap, samunnsfagene og engelsk.
  • Språkstudier i St Petersburg og Istanbul, opphold og foto bl.a. fra urbane og rurale strøk i Russland og Sibir, Ukraina, Belarus, Baltikum, Moldova, Transkaukasus, Setral-Asia, Tyrkia, Syria, Libanon og Iran.

Verv

  • Bl.a. engasjert som frivillig leksehjelper i regi av Røde Kors i økonomifagene, samfunnsfagene, engelsk, matematikk og russisk.