Arnt Steffensen

fagansvarlig

Arnt Steffensen har skrevet 141 artikler og har vært fagkonsulent for 34 artikler

Nylig aktivitet

  1. tiramisù: godkjente et endringsforslag 6. juli 2024
  2. balsamico: godkjente et endringsforslag 6. juli 2024
  3. fettuccine: godkjente et endringsforslag 6. juli 2024
  4. penne: godkjente et endringsforslag 6. juli 2024
All aktivitet

Fagansvarlig for 9 kategorier:

  1. Diverse mat 23
  2. Drinker 31
  3. Italiensk mat 22
  4. Mat og drikke (Lille) 15
  5. Matretter 20
  6. Måltider 15
  7. Nord-Amerikas kjøkken 27
  8. Ordforklaringer i mat og drikke 24
  9. Øvrige drikkevarer 54

Biografi

Arnt Steffensen (1968) er faglært kokk og har siden 2013 vært politisk leder av Kost- og ernæringsforbundet i Delta, en yrkesorganisasjon for kjøkkenpersonell, som blant annet arbeider for å ta vare på lokale mattradisjoner og nasjonal matkultur. 

Som kokk gikk han læretiden på Engebret Café i Oslo, og har en særlig interesse for norsk og europeisk matkultur. Han har arbeidet 10 år som kjøkkensjef i Akershus fylkeskommune og 4 år som kjøkkensjef i personalrestauranten i Den Norske Opera & Ballett. Han ble norgesmester i institusjonskokkfaget - lag i 2005, og har ellers studert fransk ved Universitetet i Oslo.

Han er forfatter av åtte fagbøker i sjangeren mat og drikke:

  • Klippfisk (2024) Cappelen Damm (medforfatter)
  • Varme vinterdrikker (2023) Cappelen Damm
  • Fredagsmocktail (2022) Cappelen Damm
  • Fredagscocktail (2021) Cappelen Damm
  • En smak av norsk kultur (2019) Mondå Forlag
  • Akevittboka (2017) Goliat Forlag
  • Cognacboka (2016) Goliat Forlag
  • Whiskyboka (2015) Front Forlag (medforfatter)