Lars Sandved Dalen

Dr. scient., fagansvarlig, NIBIO – Norsk institutt for bioøkonomi

Lars Sandved Dalen har skrevet 49 artikler

Nylig aktivitet

  1. gammelskog: oppdatert 14. april 2024
  2. gammelskog: oppdatert 14. april 2024
  3. Landsskogtakseringen: oppdatert 14. april 2024
  4. lukka hogst: oppdatert 13. april 2024
All aktivitet

Fagansvarlig for 1 kategorier:

  1. Skogbiologi 104

Biografi

Lars Sandved Dalen (f. 1964) er utdannet biolog, og arbeider som seniorrådgiver ved Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) på Ås. Han har doktorgrad i økologisk plantefysiologi, har forsket på trærs tilpasning til klimaendringer og undervist i blant annet plantefysiologi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Lars Sandved Dalen er medredaktør for rapporten «Bærekraftig skogbruk i Norge» og medforfatter av boka «Den fantastiske skogen», utgitt på Pax forlag i 2018 og på Lydbokforlaget i 2020. Han har skrevet og redigert over 100 artikler og kronikker i norske aviser og fagtidsskrifter, og hadde i flere år ansvaret for forskningsspalten i Norsk Skogbruk og var involvert i arbeidet med utviklingen av utstillingen «Det fantastiske treet» på Norsk skogmuseum.

Lars Sandved Dalen har gjennomført det toårige Fagforfatterstudiet ved OsloMet og fullførte i 2023 masterstudiet i journalistikk, studieretning sakprosa, med oppgaven "Kronikkens sjanger og funksjon".

Lars Sandved Dalen har vært fagmedarbeider på snl.no siden 2020 og fagansvarlig siden 2021. Han kan kontaktes på lars.dalen@nibio.no.

For mer informasjon, se Lars' hjemmeside og profil på Research Gate.