Andreas Osnes

fagansvarlig

Andreas Osnes har skrevet 215 artikler

Nylig aktivitet

  1. bånd - sjøvesen: oppdatert 4. januar 2021
  2. bånd - sjøvesen: oppdatert 4. januar 2021
  3. generaldistanse: oppdatert 4. januar 2021
  4. generaldistanse: oppdatert 4. januar 2021
All aktivitet

Fagansvarlig for 3 kategorier:

  1. Historiske skipstekniske begrep 67
  2. Nautiske og maritime begrep 234
  3. Skipsutstyr og maritime objekter 54

Biografi

Andreas Osnes (f. 5. jan. 1990) har vært fagansvarlig for sjøfart og skipsindustri i Store norske leksikon siden høsten 2020. Han er utdannet yrkesdykker fra Norsk Yrkesdokkerskole AS, og brannkonstabel fra luftforsvaret. I tillegg er Andreas uteksaminert lektor fra Universitetet i Oslo. Han har en bachelorgrad i historie med spesialisering i totalitære ideologier og norsk polarhistorie, og en masterspesialisering innenfor norsk og britisk skipsbygging under polarutforskningen i det tidlige 20. århundre.

Han har tidligere jobbet som tekniker og mekaniker i turnévirksomhet og bilindustrien, og de siste årene som lektor i det offentlige og private. Ellers tar Andreas gjerne hyre på mindre tokt langs norskekysten, i tillegg til å drive sitt eget skipperforetak. Han bor i en fransk havseiler i Bergen og gjør mindre freelance dykkerarbeid.

I Store norske leksikon er Andreas fagansvarlig for historiske skipstekniske begrep, nautiske og maritime begrep, skipstekniske begrep, skipsutstyr og maritime objekter, i tillegg til fagmedarbeider for sportsdykking.