Andreas Osnes

fagansvarlig

Andreas Osnes har skrevet 401 artikler

Nylig aktivitet

  1. seilskip: oppdatert 22. september 2021
  2. seilskip: oppdatert 21. september 2021
  3. seilskip: oppdatert 21. september 2021
  4. seilskip: oppdatert 21. september 2021
All aktivitet

Fagansvarlig for 6 kategorier:

  1. Historiske skipstekniske begrep 69
  2. Maritimt leksikon 0
  3. Nautiske og maritime begrep 231
  4. Seilskip 97
  5. Skipstekniske begrep 226
  6. Skipsutstyr og maritime objekter 54

Biografi

Andreas Osnes (født 1990) har vært fagansvarlig for sjøfart og skipsindustri i Store norske leksikon siden høsten 2020. Han er utdannet yrkesdykker fra Norsk Yrkesdykkerskole AS, brannkonstabel fra luftforsvaret, og yrkessjåfør på tyngre klasser. I tillegg er Andreas uteksaminert lektor fra Universitetet i Oslo. Han har en bachelorgrad i historie med spesialisering i totalitære ideologier og norsk polarhistorie, og en masterspesialisering innenfor norsk og britisk skipsbygging under polarutforskningen i det tidlige 20. århundre.

Han har tidligere jobbet som tekniker og mekaniker i turnévirksomhet og bilindustrien, og de siste årene som lektor i det offentlige og private. Ellers tar Andreas gjerne hyre på mindre tokt langs norskekysten, i tillegg til å drive et lite foretak på siden. Han bor med samboeren i en seilbåt i Bergen, og er en ivrig seiler og nautikkstudent.

I Store norske leksikon er Andreas fagansvarlig for seilskip, historiske skipstekniske begrep, nautiske og maritime begrep, skipstekniske begrep, skipsutstyr og maritime objekter, i tillegg til fagmedarbeider for sportsdykking.