Andreas Osnes

fagansvarlig

Andreas Osnes har skrevet 457 artikler

Nylig aktivitet

 1. bølgedemper: godkjente et endringsforslag 4. februar 2024
 2. bølgedemper: godkjente et endringsforslag 4. februar 2024
 3. lik - sjøvesen: godkjente et endringsforslag 4. februar 2024
 4. rigge et fartøy: godkjente et endringsforslag 4. februar 2024
All aktivitet

Fagansvarlig for 7 kategorier:

 1. Buss 2
 2. Historiske skipstekniske begrep 68
 3. Nautiske og maritime begrep 232
 4. Seilbåter, rigg og seil 36
 5. Seilskip 98
 6. Skipstekniske begrep 228
 7. Skipsutstyr og maritime objekter 54

Biografi

Andreas A. Osnes, f. 1990, Bodø, har skrevet og illustrert for Store norske leksikon siden 2020. Han er fagansvarlig for en rekke kategorier innenfor det maritime, i tillegg til buss.

Andreas er uteksaminert lektor fra Universitetet i Oslo. Han har en bachelorgrad i historie med spesialisering i totalitære ideologier og norsk polarhistorie, og en masterspesialisering innenfor norsk og britisk skipsbygging under polarutforskningen i det tidlige 20. århundre. I tillegg er Andreas utdannet yrkesdykker fra Norsk Yrkesdykkerskole AS, brannkonstabel fra luftforsvaret, og yrkessjåfør på tyngre klasser.

Han har tidligere jobbet som tekniker i turnévirksomhet og bilindustrien, og de siste årene som lektor i det offentlige og private. Han holder til i Stavanger, og studerer for tiden nautikk ved HVL i Haugesund, mens han kjører turbuss for Tide A/S. Ellers har Andreas bodd i seilbåt, er en ivrig klatrer, og tilbringer MC-sesongen på en Royal Enfield.

Siden høsten 2021 arbeider Andreas med innføringen av Peter G. Zwilgmeyer og Wolfram Claviez' publikasjoner til Maritimt leksikon. I forbindelse med en del tekniske og konstruksjonsmessige begrep får Andreas betydelig hjelp av trebåtbygger Hans Martin Stølen, Ryfylke. Arbeidet forventes å være avsluttet i 2024.