Andreas Osnes

fagansvarlig

Andreas Osnes har skrevet 316 artikler

Nylig aktivitet

  1. akterstevning: oppdatert 9. juli 2021
  2. hummer - på mast: oppdatert 9. juli 2021
  3. hummer - på mast: oppdatert 9. juli 2021
  4. hummer - på en seilbåt: oppdatert 9. juli 2021
All aktivitet

Fagansvarlig for 5 kategorier:

  1. Historiske skipstekniske begrep 67
  2. Nautiske og maritime begrep 230
  3. Seilskip 99
  4. Skipstekniske begrep 230
  5. Skipsutstyr og maritime objekter 54

Biografi

Andreas Osnes (født 1990) har vært fagansvarlig for sjøfart og skipsindustri i Store norske leksikon siden høsten 2020. Han er utdannet yrkesdykker fra Norsk Yrkesdykkerskole AS, og brannkonstabel fra luftforsvaret. I tillegg er Andreas uteksaminert lektor fra Universitetet i Oslo. Han har en bachelorgrad i historie med spesialisering i totalitære ideologier og norsk polarhistorie, og en masterspesialisering innenfor norsk og britisk skipsbygging under polarutforskningen i det tidlige 20. århundre.

Han har tidligere jobbet som tekniker og mekaniker i turnévirksomhet og bilindustrien, og de siste årene som lektor i det offentlige og private. Ellers tar Andreas gjerne hyre på mindre tokt langs norskekysten, i tillegg til å drive et lite foretak på siden. Han bor med samboeren i en seilbåt i Bergen, og er en ivrig seiler og nautikkstudent.

I Store norske leksikon er Andreas fagansvarlig for seilskip, historiske skipstekniske begrep, nautiske og maritime begrep, skipstekniske begrep, skipsutstyr og maritime objekter, i tillegg til fagmedarbeider for sportsdykking.