Andreas Osnes

fagansvarlig

Andreas Osnes har skrevet 454 artikler

Nylig aktivitet

 1. buss: oppdaterte bilde 31. desember 2022
 2. buss: publiserte bilde 31. desember 2022
 3. buss: publiserte bilde 31. desember 2022
 4. buss: publiserte bilde 31. desember 2022
All aktivitet

Fagansvarlig for 7 kategorier:

 1. Buss 2
 2. Historiske skipstekniske begrep 68
 3. Nautiske og maritime begrep 232
 4. Seilbåter, rigg og seil 37
 5. Seilskip 98
 6. Skipstekniske begrep 229
 7. Skipsutstyr og maritime objekter 54

Biografi

Andreas Osnes, f. 1990, Bodø, har skrevet for Store norske leksikon siden 2020. Han er fagansvarlig innenfor sjøfart, historisk sjøfart, seilskip, dykking, undervannsutforskning, og flere kategorier. Andreas er utdannet yrkesdykker fra Norsk Yrkesdykkerskole AS, brannkonstabel fra luftforsvaret, og yrkessjåfør på tyngre klasser. I tillegg er Andreas uteksaminert lektor fra Universitetet i Oslo. Han har en bachelorgrad i historie med spesialisering i totalitære ideologier og norsk polarhistorie, og en masterspesialisering innenfor norsk og britisk skipsbygging under polarutforskningen i det tidlige 20. århundre.

Han har tidligere jobbet som tekniker og mekaniker i turnévirksomhet og bilindustrien, og de siste årene som lektor i det offentlige og private. Han holder til i Bergen, og studerer for tiden nautikk ved HVL i Haugesund, mens han kjører turbuss for Tide A/S. Ellers har Andreas bodd i seilbåt, og tilbringer MC-sesongen på en Royal Enfield.

I Store norske leksikon er Andreas fagansvarlig for buss, seilskip, historiske skipstekniske begrep, nautiske og maritime begrep, skipstekniske begrep, skipsutstyr og maritime objekter, sportsdykking, og undervannsutforskning. Fra høsten 2021 arbeider Andreas med innføringen av Peter G. Zwilgmeyers maritime leksikon i SNL.