Helge Jørgensen

dosent emeritus, fagansvarlig, Universitetet i Stavanger

Nylig aktivitet

  1. portier: oppdatert 9. desember 2019
  2. husøkonom: oppdatert 9. desember 2019
  3. motell: oppdatert 9. desember 2019
  4. hotell: oppdatert 28. november 2019
All aktivitet

Fagansvarlig for 2 kategorier:

  1. Bedrifter og organisasjoner i reiseliv 85
  2. Hotellfag 45

Biografi

Helge Jørgensen er spesialist i planlegging og drift av hoteller og restauranter. Han har fagbrev som kokk og servitør,  hotell- og restaurantbrev. Han har arbeidet i bransjen i mange år, innen- og utenlands, som hotelldirektør i 18 år, men også som food & beverage-manager.  

Jørgensen er også utdannet spesialpedagog og hovedfag i Ernæring, helse og miljø. Han ble ansatt ved Norsk hotellhøgskole ved UiS i 2000 og underviste i bransjefag. Han har skrevet flere lærebøker, blant annet Planlegging og drift av hoteller og restauranter og Meny, mat og måltider i harmoni. I 2018 kom Ansvarlig alkoholhåndtering, om alkoholens gleder og sorger fra jord til bord fra samme forfatter. Han har også vært fast spaltist med analyse av hoteller og restauranter i HoReCa gjennom flere år.