Kristi Aarak

Ph.d. i matvitenskap, tidligere fagmedarbeider

Kristi Aarak har skrevet 3 artikler

Nylig aktivitet

Biografi

Kristi Ekrann Aarak (født 1984) har en doktorgrad i Matvitenskap fra UMB (Universitet for miljø- og biovitenskap, nå NMBU). Hypotesen for prosjektet var at næringsstoffenes opptak under fordøyelsen vil kunne påvirkes av typen mat som spises sammen, og Kristi Ekrann Aarak jobbet spesifikt med fett og fettfordøyelsen fra laksemuskel. Doktorgraden var en del av ett større prosjekt, ‘det sunne måltid’, der det overordna målet var å bidra med kunnskap som videre kunne brukes til å skreddersy mat med potensielt gunstige helseeffekter. Prosjektet ble gjennomført med hovedfokuset på bruk av de norske råvarene; bygg, brokkoli og laks

Kristi Ekrann Aarak har i tillegg til doktorgraden en bachelor i MATteknologi fra HiST (Høyskolen i Sør-Trøndelag) og en master i Mat og Helse fra UMB. Hun har i også jobberfaring fra produksjon av ulike typer næringsmidler, inkludert både kjøtt, melk, fisk og salater. Der hun både har jobbet hands-on i produksjonen, på lab og ved kontorpulten. Kombinasjonen av kunnskap om råvare og prosess, samt den akademiske tilnærmingen og inngående kunnskap om hvordan maten brytes ned, gir en bred faglig kompetanse og forståelse for hvordan mat og kropp virker sammen.

Kristi Ekrann Aarak er syns det er spennende å jobbe med formidling, da spesielt å jobbe med å presentere kunnskap på en måte som gjør det forståelig for andre enn akademikere. Hun har vært fagmedarbeider på ernæring i Store norske leksikon siden 2018 og kan nås på e-post adresse kristi.aarak@gmail.com