Elisabetta Cassina Wolff

Førsteamanuensis , fagansvarlig, Universitetet i Oslo

Elisabetta Cassina Wolff har skrevet 4 artikler

Nylig aktivitet

  1. marsjen mot Roma: kommentert 23. januar 2024
  2. Benito Mussolini: oppdatert 3. august 2022
  3. Benito Mussolini: oppdatert 3. august 2022
  4. Italias historie før samling: oppdatert 5. mars 2022
All aktivitet

Fagansvarlig for 1 kategorier:

  1. Italias historie 146

Biografi

Elisabetta Cassina Wolff er førsteamanuensis med lektorplikt ved Instituttet for arkeologi, konservering og historie, Universitetet i Oslo. Hun kom til UiO i 2011 etter flere år som politisk analytiker ved stiftelsen Europa-programmet og timelærer i Italia-kulturkunnskap, samt noen år som førsteamanuensis ved Høyskolen i Vestfold. I 2008 disputerte hun en doktoravhandling om italiensk fascistisk ideologi etter 1945, som senere ble publisert i Italia.  

Elisabetta har skaffet seg en mangeårig kompetanse i Italias historie og politikk som ansvarlig for Italia-prosjektet ved Europa-programmet og som underviser i Italia-kulturkunnskap ved UiO. Hun har også siden 1994 jobbet som freelance journalist og kommentator for norske aviser. Hun stiller fortsatt i media som kommentator for Italia-relaterte politiske saker. Elisabetta utga i 2016 boken Italias politiske historie. 476-1945 (Cappelen Damm Akademisk).

Elisabetta underviser nå i europeisk moderne og samtidshistorie. Hennes forskningsinteresser ligger i den historiske fascismen fra mellomkrigstiden og neofascisme/høyreradikalisme/høyreekstremisme i Europa etter 1945. Om disse og relaterte temaer har hun publisert flere vitenskapelige artikler. For mer informasjon og for å lese Elisabettas publikasjonsliste, se hennes webside ved UiO: http://www.hf.uio.no/iakh/personer/vit/elisabcw/index.html

Elisabetta Cassina Wolff har vært fagansvarlig på snl.no siden 2016. Hun kan kontaktes på epost e.c.wolff@iakh.uio.no