Trond Nordseth

Overlege, førsteamanuensis i anestesi, fagansvarlig, NTNU

Trond Nordseth har skrevet 65 artikler

Nylig aktivitet

  1. ABCDE-vurdering: oppdatert 28. november 2023
  2. NEWS - National Early Warning Score: oppdatert 28. november 2023
  3. pustevansker: oppdatert 28. november 2023
  4. pustevansker: oppdatert 28. november 2023
All aktivitet

Fagansvarlig for 4 kategorier:

  1. Akuttmedisin 66
  2. Anestesiologi og akuttmedisin 0
  3. Førstehjelp 61
  4. Intensivmedisin 44

Biografi

Trond Nordseth er lege, spesialist i anestesi og førsteamanuensis ved Fakultet for Medisin og Helsevitenskap, NTNU. Han jobber som overlege på Klinikk for Anestesi og Intensivmedisin ved St.Olavs Hospital. Han har mangeårig akuttmedisinsk erfaring i og utenfor sykehus, bl.a. fra redningshelioptertjenesten på Ørland og Sola (330-skvadronen), og fra ambulansetjenestene i Trondheim og Oslo.

Han har doktorgrad (ph.d) i klinisk medisin og disputerte i 2014 med avhandlingen "Clinical state transitions during the provision of advanced life support to patients in cardiac arrest". Avhandlingen omhandler tilstandsvekslinger under pågående gjenoppliving hos pasienter med hjertestans. Forskningsinteressene ligger primært innenfor akuttmedisin og bruk av avanserte statistiske metoder til å modellere klinisk pasientforløp hos kritisk syke og skadde pasienter.

Han var i tidsperioden 2014 - 2023 leder for Norsk Resuscitasjonsråd (NRR), som forvalter norske retningslinjer i gjenoppliving av nyfødte, barn og voksne.

Kontaktinfo: trond.nordseth alfakrøll gmail.com.