Stig Arild Pettersen

redaktør, Store norske leksikon

Stig Arild Pettersen har skrevet 94 artikler

Nylig aktivitet

  1. debenture - tolldokument: redigerte og publiserte et endringsforslag 28. september 2021
  2. fylkesskattenemnd: godkjente et endringsforslag 28. september 2021
  3. ligningssjef: redigerte og publiserte et endringsforslag 28. september 2021
  4. overligningsnemnd: redigerte og publiserte et endringsforslag 28. september 2021
All aktivitet

Biografi

Stig Arild har vært redaktør og kommunikasjonsrådgiver i Store norske leksikon siden våren 2017. Han har bachelorgrader fra Universitetet i Bergen i Midtøstenkunnskap med spesialisering i arabisk, og i sammenliknende politikk, og en Master of International Affairs fra Columbia University, New York, USA, med spesialisering i internasjonal sikkerhetspolitikk, medier og kommunikasjon.

Han har jobbet som utenriksjournalist i NRK og finans- og utenriksjournalist i Dagens Næringsliv, har skrevet for de fleste store norske aviser og magasiner, og stod bak utenrikspodkasten «Du verden!». I 2016 debuterte han som forfatter med biografien Erling Lorentzen – Vilje og motstand på Cappelen Damm. Ellers er Stig Arild en habil seiler, og tidligere leder av Studentersamfunnet i Bergen.

I Store norske leksikon er Stig Arild redaktør for internasjonal politikkøkonomi og næringsliv, sjøfart og skipsindustri, deler av verdens historie og samtidshistorie, Mellom- og Sør-Amerikas geografi, Arktis, Antarktis og verdenshavene, forsvar og sikkerhetvannsport, skytesport og hundekjøring.

På Twitter heter han @estigarild.