Stig Arild Pettersen

redaktør, Store norske leksikon

Stig Arild Pettersen har skrevet 48 artikler

Nylig aktivitet

  1. Svalbard: oppdatert 12. april 2019
  2. Svalbard: oppdatert 12. april 2019
  3. Duffy-systemet: oppdatert 12. april 2019
  4. Sankt Bernhard: oppdatert 12. april 2019
All aktivitet

Fagansvarlig for 1 kategorier:

  1. Om Store norske leksikon 14

Biografi

Stig Arild har vært redaktør og kommunikasjonsrådgiver i Store norske leksikon siden våren 2017. Han har bachelorgrader fra Universitetet i Bergen i Midtøstenkunnskap med spesialisering i arabisk, og i sammenliknende politikk, og en Master of International Affairs fra Columbia University, New York, USA, med spesialisering i internasjonal sikkerhetspolitikk, medier og kommunikasjon.

Han har jobbet som utenriksjournalist i NRK og finans- og utenriksjournalist i Dagens Næringsliv, har skrevet for de fleste store norske aviser og magasiner, og står bak utenrikspodkasten "Du verden!". Høsten 2016 debuterte han som forfatter med biografien Erling Lorentzen – Vilje og motstand (Cappelen Damm). Ellers er Stig Arild en habil seiler, og tidligere leder av Studentersamfunnet i Bergen.

I Store norske leksikon er Stig Arild redaktør for internasjonal politikkøkonomi og næringsliv, sjøfart og skipsindustri, store deler av verdens historie og samtidshistorie, Nord-, Mellom- og Sør-Amerikas geografi, Arktis, Antarktis og verdenshavene, undervannsutforskningforsvar og sikkerhet, politi og kriminalitetvannsport, skytesport og hundekjøring.

På Twitter heter han @estigarild.