Rune Fossum Lillesvangstu

fagansvarlig

Rune Fossum Lillesvangstu har skrevet 53 artikler

Nylig aktivitet

  1. Idrettslaget Koll: oppdatert 31. mars 2020
  2. Turn og idrettsforeningen Viking: oppdatert 31. mars 2020
  3. seriemestere i volleyball: oppdatert 31. mars 2020
  4. Kim Eirik Tollefsen: oppdatert 1. mars 2020
All aktivitet

Fagansvarlig for 3 kategorier:

  1. Styrkeløft 12
  2. Vektløfting 18
  3. Volleyball 26

Biografi

Rune Fossum Lillesvangstu (f. 1974) har vore fagansvarleg for volleyball og vektløfting i to periodar i Store norske leksikon. Først i tre år fram til 2009, og igjen frå våren 2018. Frå 2019 har han og vore fagansvarleg for styrkeløft. Lillesvangstu har ein bachelorgrad i journalistikk frå Mediehøgskolen i Kristiansand, mellomfag i historie frå Universitetet i Trondheim og grunnfag i statsvitenskap frå Høgskolen i Molde.

Han har bakgrunn frå Forsvaret, der han mellom anna var nestkommanderande offiser på Grense Jakobselv grensestasjon ved den norsk-russiske grensa.

Lillesvangstu jobba i ti år som sportsjournalist i den fylkesdekkande avisa Firda i Sogn og Fjordane, der han mellom anna følgde Sogndal i Tippeligaen og nokre av dei beste utøvarane i landet i idrettar som langrenn, friidrett, skiskyting, volleyball og vektløfting. Frå 2009 jobba Lillesvangstu for NRK Sogn og Fjordane, der han har vore vaktsjef og reporter på alle plattformar. Han er no faglærar i journalistikk ved NRK Nynorsk mediesenter.

Hausten 2017 debuterte Lillesvangstu som forfattar med boka “50 idrettsheltar frå Sogn og Fjordane” på Selja forlag. I Store norske leksikon er Rune Fossum Lillesvangstu fagansvarleg for volleyball, styrkeløft og vektløfting.

På Twitter heiter han @Rufoss.