Nils Jacobsen

tidligere fagansvarlig

Nils Jacobsen har skrevet 1 artikler

Nylig aktivitet

Biografi

Videregående skole innenfor administrasjon og økonomi. Offentlig administrasjons og ledelse ved Høgskole. Diverse kurs, blant innenfor markedsføring, data, saksbehandling m.v. Praksis: Begynte i Sokndal kommune i 1977. Har arbeidet med en rekke arbeidsoppgaver. Både som sekretær, formannskapssekretær og konsultent. Er i dag næringssjef i Sokndal kommune. I perioden 1998 - 2003 var Sokndal kommune en omstillingskommune. Arbeidet ble organisert gjennom en stiftelse - Start i Sokndal - som jeg var daglig leder for i 5 år. Har vært styremedlem og styreleder i Nordsjøvegen - som er en stiftelse eid av 19 kommuner på strekningen mellom Kristiansand og Haugesund. Reiseruten langs Nordsjøen. Er i dag styremedlem i Reisemål SydVest som er et reiselivsselskap for de 4 Dalane-kommunene Bjerkreim, Eigersund, Lund og Sokndal.

Nils Jacobsen 1 (bilde)

Cittaslow Sokndal ble som den første kommune utenfor Italia medlem i den internasjonale bevegelsen Cittaslow. Hovedmålet er å bedre livskvaliteten og skape identitet til stedet. I Sokndal har vi ingen turister, men mange gjester som kommer på besøk. Internasjonalt er det 110 medlemskommuner fordelt på 15 land. Jeg er prosjektleder for Cittaslow Sokndal. I tillegg har Sokndal kommune lederen i det nordiske nettverk som for tiden består av kommunene Eidskog, Levanger og Sokndal i Norge, Svendborg i Danmark og Falköping i Sverige. Jeg er sekretær for det nordiske nettverk. Sogndalstrand Ellers er jeg en stor Sokndalpatriot og Strannagutt, født og oppvokst på det tidligere ladestedet Sogndalstrand - et av Rogalands best besøkte reisemål. Fredet kulturmiljø med trehusbebyggelse fra 1700- og 1800-tallet med omkringliggende kulturlandskap. Stedet har de senere år hatt en kraftig oppblomstring med Kulturhotell, restaurant, kurs- konferanselokaler, regionens største galleri, landhandel med kafè, fiskerimuseum, skulpturmolo, 6-hulls golfbane, utendørs amfi med plass til 800 publikummere, merket topptur til Villsauens rike, lakseelva Sokno, turistinformasjon om sommeren og ikke minst gode fiskemuligheter i sjøen.

Nils Jacobsen 2 (bilde)

Fiske og friluftsliv

Jeg er glad i fiske og friluftsliv. Så fort det er sjøvær tar jeg en tur med min gamle båt - Blue Bell - fra 1936 med en 5 hesters Marnar fra 1956. Tøffer av sted og tar livet med ro. Forsøker å få laks på kroken langs Sokndalskysten. Ellers liker jeg å fotografere. Sammen med min kone liker jeg å gå turer i området - vi har mange merkede turløyper - så mulighetene er mange i veldig flott turterreng.

Velkommen til det gode liv i Sokndal!