Thor Richard Teien

tidligere fagansvarlig

Thor Richard Teien har skrevet 287 artikler og har vært fagkonsulent for 277 artikler

Nylig aktivitet

Biografi

født 28. oktober 1941 i Sandefjord, er utdannet fra Norges Handelshøyskole i Bergen som siviløkonom i 1966. Han har i hele sitt yrkesaktive liv vært ansatt på fagsiden i A/S Vinmonopolet. Etter omfattende faglig utdannelse i Frankrike, Spania, Portugal og Ungarn, innehadde han forskjellige stillinger knyttet til kjøp og utvelgelse av vin og brennevin. Han gjennomførte et omfattende antall reiser til distrikter og land som produserer vin og brennevin, og representerte Norge i internasjonale møter og samlinger.

Han var en av hovedmennene bak Vinmonopolets satsning på varefaglig utdannelse, spesielt i tilknytning til kombinasjonen med mat.

Foruten en lang rekke artikler i ulike tidsskrift som Farmand, Økonomisk Rapport og Storkjøkken, har Teien skrevet to bøker - Hva skal vi ha i glasset og Vinguiden/Vin og brennevin - som begge har kommet i flere opplag. Han har også oversatt mange bøker og virket som redaktør for flere store bokverk. Medarbeider i Store norske leksikon siden den første utgave (1978-81). Teien har vært pensjonist siden 2007, men er fortsatt aktiv som forfatter og foredragsholder.