Lene Johansen

tidligere fagansvarlig

Lene Johansen har skrevet 8 artikler

Nylig aktivitet

  1. bred dunkjevle: kommentert 9. juni 2022
  2. neshorn: oppdatert 16. juli 2014
  3. doughnut - eller smultring: oppdatert 16. januar 2014
  4. doughnut - eller smultring: oppdatert 16. januar 2014
All aktivitet

Biografi

Lene Johansen (f. 1973) er en norsk oversetter, tolk og skribent som bor i Philadelphia, USA og Oslo. Hun har Cand.mag. i kulturstudier og jus fra Universitetet i Oslo og hoppet av master-studier i journalistikk fra University of Missouri, Columbia i det siste semesteret, akkurat som Brad Pitt. Hun har vært fagansvarlig for Nord-Amerikas kjøkken siden juli, 2012.

Hun dekket matpolitikk i flere år som journalist i Missouri og Washington, DC, og har også publisert artikler om mat og drikke i amerikanske medier. Spesielt er hun fascinert over hvordan landbruksmetoder,  naturressurser og økonomi påvirker hva vi spiser.

Johansen har spist seg gjennom deler av Mexico, USA og Canada, i tillegg til å ha lest mange regionale kokebøker og studier om lokale mat-tradisjoner i disse landene. Hun holder seg regelmessig oppdatert om de nyeste trendene innen mat og drikke i USA. Dersom du vil vite hvorfor den bananen du spiser nå ikke er det samme slaget som besteforeldrene dine spiste, ti ulike måter å bruke av gresskar eller hvordan finne norske ingredienser i USA (eller omvendt), så er hun dama du tar kontakt med.

Du kan finne Lene Johansen på Twitter og på e-post. Hun har også en blogg hun ikke har oppdatert på en stund og som for det meste er på engelsk.