Per Roger Lauritzen

fagansvarlig

Per Roger Lauritzen har skrevet 100 artikler

Nylig aktivitet

  1. Tranøy fyr: oppdatert 17. mars 2020
  2. Måløy-Skarholmen fyr: oppdatert 17. mars 2020
  3. Kvitsøy fyr: oppdatert 17. mars 2020
  4. Skomvær fyr: oppdatert 17. mars 2020
All aktivitet

Fagansvarlig for 2 kategorier:

  1. Norske fyr 142
  2. Turisthytter 300

Biografi

Per Roger Lauritzen, født 1956 i Sandefjord. Skribent og friluftsmann, bosatt i Asker.

Lauritzen var ansatt i Den Norske Turistforening i 34 år, blant annet som inspektør, informasjonssjef og redaktør. Siden 2011 er han redaktør av NAF Veibok, NAF Reiseplanlegger og NAFs reisebøker. Alene eller sammen med andre har han skrevet mer enn 70 bøker om natur, historie, reisemål, turisthytter og turmuligheter i Norge. Han har også vært redaktør for en lang rekke bøker, blant annet Til fots i Norge, i 2000, Norsk Fjelleksikon i 2009 og Norges beste padleturer i 2017. 

Hovedverket er de ni bindene om FjellNorge (2001), KystNorge (2006) og SkogNorge (2009) som han skrev sammen med Leif Ryvarden. Sammen ble de tildelt Den Norske Friluftslivprisen 2007.

Bibliografi, et utvalg

  • Norske fyrstasjoner, 2019
  • Norske fjorder, 2019
  • Omveier - fjellturer i pionerenes spor, 2019
  • Norges beste utsikter, 2017
  • Norges vakreste bilturer, 2016
  • Tusen padleturer, 2015
  • Hardangervidda, 2013
  • Norges beste toppturer 2013
  • Langs Glomma, 2010
  • Norges beste fjellturer 2010
  • Grensesømmen 2005
  • Jotunheimen 2005
  • Norges grense 2005
  • Sognefjellsveien 2004
  • Hyttene i Rondane 1999 Les boken hos Bokhylla
  • Hyttene på Hardangervidda, 1998

Anbefalte nettsteder