Odd Bruce Hansen

tidligere fagansvarlig

Odd Bruce Hansen har skrevet 129 artikler og har vært fagkonsulent for 10 artikler

Nylig aktivitet

Biografi

Realfagstudier på grunn-, mellom- og hovedfagsnivå ved Universitetet i Oslo 1976-1985 og 1999. Emneeksamener i bl.a. humanbiologi, økologi, dyregeografi, systematisk zoologi, parasittologi, systematisk botanikk, økonomisk botanikk, paleozoologi, naturgeografi og biokjemi.

Semesteremner i latin og gresk, mellomfag i historie, kunsthistorie, engelsk, klassisk arkeologi og religionshistorie ved Universitetet i Oslo 1988-2002. Omfattende uformell undervisningsaktivitet i disse fagene, inkludert utvikling av studiemateriell.

Allmennlærerstudier ved Høyskolen i Oslo fullføres våren 2009.

Oversettelses- og fagkonsulentvirksomhet innen naturfag, historie, kunst og religion for en rekke forlag, bl.a. Kunnskapsforlaget, Damm, Aventura og LibriArte.

1982-1998 forfatter av spørrebøker om natur, religion og allmennkunnskap på forlagene Schibsted (også utgitt på ICA Bokförlag og P. Haase & Søns Forlag), Luther, Aventura og LibriArte.

Dommer i NRK-Østlandssendingens spørrekonkurranse for femteklassinger, 5 på!, på 1990-tallet, spørsmålsutvikler og fagdommerkonsulent i NRK-TV-finalene 1992 og 1993.

Aktiv amatørornitolog og medlem av Norsk navnekomité for fugl (NNKF). Tidligere aktiv i verne- og registreringsarbeidet ved Østensjøvannet i Oslo, forfatter av artikler om fuglelivet der og andre steder i Oslo.

Hovedinteresse: kunnskapsformidling og å skape interesse og engasjement hos elever, lærere og foreldre - spesielt innen temaene dyr og planter fra hele verden i kulturhistorisk perspektiv, flagg og andre symboler, utvidelse av ordforråd, gresk mytologi og sammenlignende religionshistorie.