Annette Mürer

tidligere fagansvarlig, inaktiv bruker

Annette Mürer har skrevet 7 artikler

Biografi

ANNETTE MÜRER (1946-2023)

Startet som skoleavisredaktør og fikk plass som journalist-lærling i VG etter artium i 1965.

Studerte siden teatervitenskap og kunsthistorie ved Universitetet i Bergen og var journalist i Morgenavisen og presse/mediakontakt ved Festspillene i Bergen og for Bergen Bys 900-årsjubileum, før hun ble hentet til Nationaltheatret i 1973 for å bygge og og lede teatrets informasjonsavdeling.

I 16 år var hun teatrets talskvinne og mediakontakt nasjonalt og internasjonalt, rådgiver for teatersjef og styre samt ansvarlig for presentasjon av repertoar og kunstneriske målsetting, inkludert bl.a. markeringen av Nationaltheatrets 75-års jubileum og Henrik Ibsens 150-års   markering (1978) nasjonalt og internasjonalt. Hun var samtidig redaktør for teatrets programblad ulike publikasjoner.

Med kultur og featurestoff som spesialområder har hun arbeidet for bl.a. VG, Morgenavisen, Dagens Næringsliv, Morgenbladet og forlaget Hjemmet Mortensen.

Fast frilanser i Dagbladet som journalist, kommentator og kritiker - teater og dans - fra 1992 til 2005.

Engasjert til div. bokutgivelser på bl.a. Aschoug og Gyldendal forlag, redaktør for boken "Vel møtt i Nationaltheatret", engelsk utgave "Ibsen´s Own Stage", Boksentret/Cappelen (1997).

Fagansvarlig for dans v/nyutgaven av Store Norske Leksikon, Kunnskapsforlaget og den norske utgaven av leksikonet Respons, Bertmark Norge AS.

Div. styreverv, bl.a. medlem av hovedstyret i Norsk Kritikerlag fra 2006 og leder for seksjonen Teater, Dans og Musikk. Jurymedlem i NRK TVs "Komipris".

Tildelt Oslo Bys Kulturstiped 2000 og Statens Kunstnerstipend 2006.