Arnt Steffensen

fagansvarlig

Arnt Steffensen har skrevet 132 artikler og har vært fagkonsulent for 34 artikler

Nylig aktivitet

  1. cocktail - drikk: oppdatert 13. mars 2024
  2. kake: godkjente et endringsforslag 8. mars 2024
  3. taco: oppdatert 1. februar 2024
  4. energidrikk: oppdatert 25. januar 2024
All aktivitet

Fagansvarlig for 7 kategorier:

  1. Diverse mat 23
  2. Drinker 31
  3. Italiensk mat 22
  4. Matretter 18
  5. Måltider 14
  6. Nord-Amerikas kjøkken 27
  7. Øvrige drikkevarer 52

Biografi

Arnt Steffensen (1968) er faglært kokk og har siden 2013 vært politisk leder av Kost- og ernæringsforbundet i Delta, en yrkesorganisasjon for kjøkkenpersonell, som blant annet arbeider for å ta vare på lokale mattradisjoner og nasjonal matkultur. 

Som kokk gikk han læretiden på Engebret Café i Oslo, og har en særlig interesse for norsk og europeisk matkultur. Han har arbeidet 10 år som kjøkkensjef i Akershus fylkeskommune og 4 år som kjøkkensjef i personalrestauranten i Den Norske Opera & Ballett. Han ble norgesmester i institusjonskokkfaget - lag i 2005, og har ellers studert fransk ved Universitetet i Oslo.

Han er forfatter av åtte fagbøker i sjangeren mat og drikke:

  • Klippfisk (2024) Cappelen Damm (medforfatter)
  • Varme vinterdrikker (2023) Cappelen Damm
  • Fredagsmocktail (2022) Cappelen Damm
  • Fredagscocktail (2021) Cappelen Damm
  • En smak av norsk kultur (2019) Mondå Forlag
  • Akevittboka (2017) Goliat Forlag
  • Cognacboka (2016) Goliat Forlag
  • Whiskyboka (2015) Front Forlag (medforfatter)